Български ръчно изработени бижута

дек. 22, 2019blog

Начало » blog » Български ръчно изработени бижута

Българските ръчно изработени бижутата винаги са имали постоянно присъствие на пазара сред разнообразието от  гривни, обеци, колиета, брошки, пръстени и други модели от всякакъв вид. Наред с морето от масова китайска бижутерия, ръчно изработените варианти на български творци са като глътка свеж въздух за тези, които ценят очарованието им и предпочитат родното. 

Този вид  бижутата могат да са неповторим аксесоар към вашето облекло по различни поводи, да ви заредят с положителна енергия, да привлекат вниманието на околните върху вас. Процесът на направата на една ръчно изработена гривна или чифт обеци е времеемък и трудоемък. Ръката на твореца трудно би повторила по абсолютно еднакъв начин моделите и това ги прави уникални и оригинални.

Ако имате повод и търсите подходящо бижу, можете да се потопите в многообразието от ръчно изработени артикули  и да изберете най-подходящия модел според вкуса и усета си, като се съобразявате с няколко практични съвета:

  • Попитайте автора за материала, от който е направено украшението. Уверете се, че бижутата  са качествени и няма да ви донесат здравословни проблеми, като кожни обриви и алергии.
  • Поинтересувайте се от начина на поддръжка – сребърните бижута например потъмняват, а кожените се замърсяват и е необходимо периодично да ги почиствате. Така е и с останалите материали – повечето имат процес на естествено износване. Запознайте се с него и преценете, ще можете ли да поддържате бижуто си във вид, който да ви доставя удоволствие от носенето му.
  • Обърнете внимание на начина на закопчаване или на закрепване – той трябва да е удобен, достатъчно надежден и да не ви създава дискомфорт при слагане и махане.

Ако имате време за по-обстоен поглед, непременно ще направите разликата между качеството на българските ръчно изработени бижута и вносните китайски модели. Предимството на първите е безспорно, а и не е лошо да подкрепяме родното арт производство. 

Изберете своето уникално българско бижу и го носете с удоволствие!