Изработка на бижута от медицинска стомана

дек. 22, 2019blog

Начало » blog » Изработка на бижута от медицинска стомана

Изработката на бижута от медицинска стомана предлага на творците една нова възможност да осъществят арт идеите си, а на клиентите –  здравословна и естетична алтернатива на масовите китайски украшения, направени от материали със съмнително качество. Тя е изключително подходяща и благодатна за работа, защото е гъвкава и много лесно се поддава на обработка. Позволява направата на сложни, детайлни фигури, които са истинско произведение на изкуството. 

Бижутата от медицинска стомана  имат няколко съществени предимства:

  • Те са абсолютно безвредни, изключително хипоалергенни и могат да се носят без опасност от предизвикване на кожни реакции практически от всеки. Без притеснение може да носите пиърсинг например. Този вид стомана е доказано най – подходяща и за изработка на бижута за деца. 
  • украшенията са поддатливи и подходящи са за гравиране, което е чудесен начин да персонализирате подарък и да отправите лично послание.
  • Медицинската стомана е изключително здрава, надеждна и неподдатлива на промени. Тя има ниско съдържание на водород, което прави изделията устойчиви на корозия. Не случайно от този вид стомана се изрботват медицинските инструменти.
  • Тя запазва първоначалните си качества и можете без особени усилия да поддържате бижуто. Тъй като не потъмнява, достатъчно е на определен период от време да го освежавате с хладка вода и сапун.

От медицинска стомана се изработват както дамски бижута като гривни, колиета, пръстени, обеци и др., така и мъжки аксесоари – ръкавели за копчета, игли за вратовръзки, ланци, гривни. Тя е благодатен материал и за различни елементи: висулки, закопчалки и катарами, акценти, бижута, изобразяващи символи от различни религии – християнски кръст, Ин и Ян, ръката на Фатима и др. 

На практика медицинската стомана не отстъпва по нищо на благородните метали, а е много по-достъпна като цена за широк кръг клиенти.

Изработените бижута от този материал са непридирчиви и успешно се съчетават с ежедневно или официално облекло. Те са стилни, елегантни и придават завършена визия на всеки тоалет.