Аксесоари за бижута

окт. 10, 2019blog

Начало » blog » Аксесоари за бижута

Искате да си купите ръчно изработено бижу, но се се чудите какво да изберете сред голямото разнообразие от предложения, които срещате на пазара? Или искате да си доставите удоволствие и сами да си изработите красива гривна, прекасно колие или нежни обеци? И в двата случая е добре да сте запознати с видовете аксесоари за бижута–  така изборът ви ще бъде възможно най-удачен.

Мънистата са традиционен аксесоар във формата на различни по размер  цветни топчета, които са идеални зая декорация на почти всички видове бижута – кожени, метални, от плат, плетени и т.н.  Можете да се спрете на мъниста от полускъпоценни камъни, от перли, от венецианско стъкло, дървени мъниста, от пластмаса, кост, и др. Те имат топло, цветно излъчване и чудесни възможности да помогнат на бижуто да изглежда  уникално и неповторимо.

Вулканичните камъни освен красив бижутериен аксесоар, концентрират в себе си богат енергиен заряд, който по естествен нанчин влияе на човешкото тяло и здраве. По тази причина са  предпочитани при изработката на бижута. Лечебната им сила може да се използва за балансиране на енергиите, за успокояване на психичното напрежение, главоболието, за изчистване на  негативни емоционални натрупвания. Красивите им форми и цветове пък придават на бижуто неповторим стил и елегантност.

Шнурове – ръчно изплетени от конци в различни цветове или от меки кожени каишки, шнуровете са прекрасен аксесоар, който придава леко небрежен вид на бижутата. Той може да е елегантно увит около китката ви до кожена гривна, да се полюшва закачливо до обеците ви или да дава елегантна извивка на гердана ви.

Кожените елементи   са красив и предпочитан аксесоар, който приляга, както на метални, така и на бижута от плат, мъниста и др. От кожа могат да се изработят разнообразни видове фигурки, да се напишат имена, пожелания или каквото искате друго. Добавени към вашето бижу, тези орнаменти ще допринесат за неговата индивидуалност.

Металните елементи придават тежест, блясък и красота на бижутата. Можете да ги добавите към кожени гривни или колиета под формата на метални копчета, ципове, синджири и други видове според своето желание и вкус.

Катарами и закопчалки – освен прагматичната функция да придържат бижуто, те могат да са чудесен аксесоар, който му придава стил. Огледайте се и освен да се уверите, че се откопчават и закопчават лесно и прилягат плътно,  изберете нестандартна форма като например знак за безкрайност или преплетени сърца. Така ще увеличите ефекта на украшението.

Избирайте бижутата си като обръщате внимание на детайлите!