Дървени мъниста

окт. 10, 2019blog

Начало » blog » Дървени мъниста

От историческа гледна точка е прието, че една от най-старите форми на търговия е тази с  мъниста – малките, цветни, пробити топчета с различна големина, които се използват за направа на бижута, за украса и декорация. 

Естествените мъниста са предпочитани, а сред тях много популярни са дървените мъниста. Те не са скъпи и са благодатни за работа и творчество, защото имат големи отвори, които позволяват лесно нанизване.

Дървените мъниста се предлагат, както в естествените им цветове, така и оцветени в червено, синьо, жълто, зелено, бяло, розово и други. Многообразието от нюанси позволява оригинално съчетание и постигане на чудесен ефект. Формите им също са разнообразни – топчета, кубчета, пръчици, овални сфери, различни фигурки като сърца, калинки, цветя и много други.

Дървените мъниста са подходящи за създаване на красиви колиета, гердани, обеци, гривни. Особено добри бижута се получават от съчетанието им с други естествени материали – кожа, вулканични камъни, кост и др. 

Ако имате цветно въображение, можете и сами да си изработите прекрасно дървено бижу с помощта им. Ако не ви се занимава, разходете се по малките бижутерийни магазинчета, където ръчно изработените украшения от дървени мъниста ще привлекат погледа ви и няма да ви оставят безучастни към красотата им.

Любителите на еко начина на живот и близостта до природата могат да се насладят на естествения чар на този вид бижута. Те са подходящи и за тези, които предпочитат етно стила на обличане, защото чудесно се съчетават с такъв тип дрехи.

Украшенията и аксесоарите, изработени от дървени мъниста са подходящо допълнение по-скоро към небрежно-елегантно облекло в бохемски стил, което не претендира за официалност, защото носят в себе си естествен чар и непретенциозност, които няма как да се съчетаят с официална черна рокля. Предпочитайте ги за ежедневието, за топлите летни дни, по време на пикник или разходка с приятели. Те ще освежат тоалета ви и ще ви донесат цветно настроение.