Метални закопчалки

окт. 10, 2019blog

Начало » blog » Метални закопчалки

Може би си мислите, че в едно бижу най-важното нещо е визията. Ще ви изненадам, но това съвсем не е така. Безспорно видът на бижуто, неговата  форма, красота, стил и елегантност са от съществено значение, но е много важно да обърнете внимание и на… закопчалката. Защо ли? – защото от нея в голяма степен зависи колко дълго ще може да го носите. 

Виаги предпочитайте метални закопчалки, тъй като те са по-здрави от останалите по принцип. Разбира се, уверете се, че се откопчават и закопчават лесно, че прилягат плътно и няма опасност да да изгубите придобивката си.

На пазара ще срещнете голямо разнообразие от тези артикули. Какви точно да са металните закопчалки  зависи от вида на бижуто. 

За колиета и гердани обикновено се използват накрайници тип карабинки. Те се захващат една за друга с помощта на метални кръгчета, едното от които е снабдено с подвижна метална част – тя автоматично затваря закопчалката след като я пуснете. Може да се използват и метални верижки. При тях карабинката се захваща за някоя от брънките на верижката, като това дава възможност да се регулира дължината. Добър вариант е и накрайник с магнитна част, която улавя насрещния метален накрайник по силата на магнитното поле.

За гривни могат да се използват закопчалки, подобни на тези за колиета или от вида тик так – метални копчета, които прилепват плътно едно към друго. 

Обеците и висулките обикновено се захващат със закопчалки тип щъркел. 

За брошки и други бижута по дрехите можете да използвате метална щипка или закопчалка, имитираща безопасна игла.

Освен прагматичната функция да придържат бижуто, металните закопчалки са чудесен елемент, който му придава стил и оригиналност. Изберете нестандартна форма –  закопчалка с кристали, безопасна игла с кацнала на нея калинка, знак за безкрайност или преплетени сърца. Така ще увеличите ефекта на украшението и ще покажете, че сте човек с отношение към детайлите.