Видове вулканични камъни

сеп. 15, 2019blog

Начало » blog » Видове вулканични камъни

Вулканичните камъни концентрират в себе си богат енергиен заряд, който по естествен нанчин влияе на човешкото тяло и здраве. По тази причина те са много използвани при направата на бижута, които, сложени близо до тялото подпомагат лечението на различни здравословни проблеми. Лечебната сила на вулканичните камъни може да се използва за балансиране на енергиите, за успокояване на психичното напрежение, главоболието, за изчистване на  негативни емоционални натрупвания. Всеки камък има различна сила, която, ако познавате и използвате правилно, може да  да укрепи здравето ви.

Ето някои от най-известните камъни и техните свойства.

Кехлибар – представлява вкаменена смола от иглолистни дървета. Цветът му е от жълт до червен. Носен до кожата, той се затопля и освобождава янтарна киселина, която стимулира дейността на щитовидната жлеза, намалява главоболието, болките в гърлото, болките от артрит и ревматизъм. Помага за преодоляване на умората. Балансира емоциите и освобождава тялото от отрицателната енергия.

Яспис – среща се в разнообразни тонове, но най-често е червеникав. Той събужда онези части на тялото, които са в застой, засилва енергията им и положителната настройка към живота, вдъхва решителност и смелост. Носенето му близо до тялото успокоява стреса и дава спокойствие.

Обсидан – Най-често черен на цвят. Смята се за камък-закрилник, който предпазва от нападения и негативно въздействие. Подпомага лечението на простудните заболявания.

Аметист – виолетов или синьо-лилав кварц. Смята се, че носи щастие,  подобрява обмяната на веществата, предпазва от магии, облекчава мигрената, подобрява концентрацията, пречиства кръвта, укрепва имунната система и балансира чакрите.

Авентурин  Среща се в син, зелен, оранжев, червен цвят. Счита се, че е камък на просперитета. Освен това утешава, балансира и успокоява разтревожения дух.

Соделит – Основните му цветове са в сини нюанси. Подпомага понижаването на кръвното налягане, регулира вегетативната нервна система, засилва обмяната на веществата, помага за увеличаване на физическата издържливост.

За да имат ефект, всички камъни трябва да се носят продължително време. Най-добрият начин е да ги сложите близо до тялото си във вид на прекрасно, ръчно изработено бижу и да съчетаете полезното с красивото.