Видове кожени гривни

сеп. 14, 2019blog

Начало » blog » Видове кожени гривни

Едни от най-популярните и разпространени ръчно изработени бижута от кожа  са кожените гривни. Те са универсален и чудесен аксесоар, както към дамското, така и към мъжкото облекло. Разнообразието от форми, модели, размери и цветове на пазара е голямо и е поле за изява на много творчески ориентирани майстори.

Според предназначението им гривните биват:

дамски кожени гривни  – те са подходящо допълнение, както към спортен, така и към официален тоалет. Могат да бъдат изработени в изчистени модели или в съчетания с метал, мъниста, цветни конци, копчета и други.

мъжки кожени гривни – мъжете традиционно не носят много бижута, но една стилна черна мъжка гривна до часовника или вместо него е подходящ атрибут за всеки мъж.

Според материала, от който са изработени:

от естествена кожа  – тя е най – подходяща като материал, който приляга плавно и щади кожата от обриви, алергии и други неприятни ефекти. 

от изкуствена кожа – ако някакви причини ви възпират да носите естествена кожа, на пазара има и много ефектни бижута от изкуствена такава, които ще задоволят желанието ви да бъдете стилни и  оригинални, без да се накърняват убежденията ви.

Според размера:

тънки, деликтани гривни – предпочитани от дамите заради дискретния  арт ефект, който произвеждат.

масивни гривни – изключително подходящи за мъжка ръка, макар, че и много дами предпочитат бижуто им да се вижда.

Кожените гривни са оригинални, уникални и прекрасни арт изделия, които могат да са акцент, свежо петно или дискретно допълнение към всеки тоалет.