Как да изберем ръчно изработени бижута

сеп. 14, 2019blog

Начало » blog » Как да изберем ръчно изработени бижута

Въпреки, че масовата бижутерия е заляла света с безкрайно количество от модели, образци, реплики на оригинални бижута и какво ли още не,  пазарната ниша на ръчно изработените бижута винаги е имала и има своето място в сърцата на ценителите на красиви уникати. Много от тези изделия са неповторими по форма, дизайн и творчески потенциал, затова носенето им е истинско удоволствие.

Дали ръчната изработка непременно означава уникат?  Процесът на направата на едно ръчно изработено бижу е времеемък и трудоемък. Ръката на твореца трудно би повторила по абсолютно еднакъв начин моделите,  дори  да са част от серия. В този смисъл, ръчно изработените бижута могат да се приемат за уникати, което не означава, че няма  да видите други дами или господа с подобно на вашето бижу.

След като на пазара е пълно с ръчно изработени бижута, къде е очарованието им? Разбира се, че го има и то се крие в естетичната индивидуалност, новите дизайнерски решения и постоянно променящите се техники на изработка, които няма как да омръзнат на клиентите.

Как да изберете подходяща гривна, обеци, колие, брошка или гердан които са изработени от сръчните ръце на майстор на такива бижута? В самия процес на избор има неповторимо очарование и сам по себе си той е забавление. Освен изборът на подходящ цвят, големина, форма, обърнете внимание и на:

Материалите на изработка – уверете се, че те са качествени и няма да ви донесат здравословни проблеми, като алергии например.

Издържливостта – тя зависи от вида на материала и техниката на изработка. Всеки материал се износва и е добре  да обсъдите  с автора възможните начини за поддръжка на бижуто, за да запазите качествата му по-дълго.

Вида на закопчалката – тя е едно от най-важните неща във вашето бижу и от нея в голяма степен зависи колко дълго ще може да го носите. Уверете се, че се откопчава и закопчава лесно, приляга плътно и няма опасност да се разкопчае сама и да изгубите придобивката си.

След като сте избрали вашето ръчно изработено бижу, заредете го със собствената си положителна енергия и го носете с удоволствие.